Ивица Дукоски (манипулација + поезија)

Под едно небо баба и дедо како деца раскокани. Ги гледаш во зајдисонце и зад ирис таа ти шепоти „Каква лага, каква лага.“ Низ летна бура светнало глуварче, планина од златна тага...

 
Зошто го убив Пегаз Декември... Список Старци на станица -интермецо-
Туѓост Случка Балон Генералот сака деца Јанка Пијанка
На гробот на Бошко Буха 03 Мајорот Мангал Пијанист Шамар
Лик во огледало Кокана Моќ најмоќна Лице зад цигарата Прсти
Пајак Коколокана Мапа Разум Поздрави ги сите...