Ивица Дукоски 1983
 

Џинче мое мало,
кажи ми, кажи ми ти,
чив јазик од црн поцрн
ми те тебе разврати.
Дал те прелажа мама
во сивиот белгиски ден,
ил те фати шал од жал
по далекиот македонски зен?

Не бе брате мој биограф,
е баш си корчагинец прав
нит мама е за полиграф,
нит сум јас луд по грав.
Тук гледам околу мене
300 песни кај ќе ги збере
ај некој 25 да крене
да чита додека пере.

Неверојатно Мегаломански Потфат

serdarot, зглобникот