Александар Мијалковиќ 1977
 

Мијал е еден од оние уметници што не се задржуваат на само еден медиум во походот за производство на знаци. Неговите галерии присутни на НМП се само врв на прилично темната санта мраз. Покрај музика и експериментална фотографија, Мијал игра и со видео колажи, пастели и скулптура. Меѓу другото, во 2006 тој прикажува видео перформанс во Мала Станица, а досега има остварено и две изложби на пастели. Во НМП влегува преку Иван Ивановски и уште од самиот старт го бомбардира тимот со готови материјали (нови галерии доаѓаат набргу!). Студент на НАТФИЗ; 3-та година на ФЛУ - скулптура. Има живеено во Дубаи во 2001-2002.

Неповрзани Митолошки Пројави