И. Петрушевски, Ј. Петрушевски, Стојанова, Пајдаков

Некои градат, некои лепат, а некои просто гребат. 2005 ќе биде запамтена по експлозијата стикери низ улиците на Скопје: фасади, столбови, знаци, семафори, инсталации - ништо не е поштедено! Но, времето и вољата на зглобничарите си го прават своето, па така, некои од најгенијалните стикери веќе не постојат. Затоа, гледајте на оваа галерија како на споменик на стикер уметноста, а во меѓувреме отворете очи - новиот бран доаѓа...

 
Пипи срамежлива Спок Костур Досадно Пипи пират
Ајнштајн стикери Време е Light My Fire Риба Бегај, пајче, бегај
Шизо-мече Punisher Carebear Gimp & Spanky Мечето и ѕвездите Teddy vs Pipi
Панда Турбо Pac Games Тикл тикл Sawed Squareface...
Мало робо кружно Тажно суштество Потрошен маркер Цртач на графити Мала робо мравка
Scolopendra Фланк стикер Домино Ќе те залечам Улична уметност
Вуду мече Годпсила Скепто-мече Џиновска вуду кукла