НМП

„Скопје не е филм, тоа не е трилер во кој го насетуваме главниот настан. Тоа е концетрат на човековата борба со природата, но и резултат што вдахновува за нова борба, а не за прифаќање порази.“

Жан-Пол Сартр, 1963 год.

 
скопје розевиот универзитет јули трите змејови градината
протонист мекиот базен композиција вирусот емпатија осцилoскоп
пипи... разговор меѓу души тајна магија вајлд против вајлд капење во крв
црвената четворка опиумски полиња пипи сјај карпи или луѓе? срцето на сонцето
леопијан pill thrill екстатична клубска кралица обожавање
К Ц Ж Б Р
J Т В Ѕ А